MONZA - Wereldkampioen Jenson Button heeft gedreigd dat hij uitstapt als 'stalorders' worden gelegaliseerd in de Formule 1.

''Dat zou mijn carrière in de autosport absoluut bekorten'', zei de Britse McLaren-coureur vrijdag in Monza waar hij zich voorbereidt op de Grand Prix van Italië. ''Ik weet niet of het ooit gaat gebeuren, maar het zou de F1 veranderen.''

Het manipuleren van de race is op het Italiaanse circuit het gesprek van de dag, nu Ferrari is ontsnapt aan een strengere straf wegens het geven van een teambevel tijdens de GP van Duitsland.

Boete

Felipe Massa liet in opdracht zijn Spaanse ploeggenoot Fernando Alonso winnen. Het regisseren van de uitslag kwam Ferrari op een boete van 100.000 dollar te staan, maar daar liet de internationale federatie FIA het bij.

De FIA bracht deze week naar buiten dat het verbod op teamorders. dat uit 2002 stamt, door de werkgroep F1 Sporting onder de loep zal worden genomen. ''Ik snap het niet echt'', reageerde Button.

Belang

''Sinds ik race in de Formule 1 hebben teamorders me geholpen noch gehinderd. Het is helemaal niet in het belang van een ploeg. Ze willen immers twee positief ingestelde, competitieve rijders en een goede sfeer.''