NEW YORK - Vera Zvonareva heeft woensdag de halve eindstrijd van het US Open bereikt. De als zevende geplaatste Russische was in de kwartfinale te sterk voor Kaia Kanepi, een van de ontdekkingen van het toernooi.

Eerder schaarden Venus Williams en Kim Clijsters zich al bij de beste vier van het vrouwentoernooi op Flushing Meadows. Dat wordt ook verwacht van Caroline Wozniacki. De Deense favoriete moet dan wel afrekenen met de Slowaakse Dominika Cibulkova.

Service

Zvonareva had woensdag evenals haar opponente moeite met serveren. Dat resulteerde meteen in breaks in de openingsgames. De 26-jarige Russin had de opslag als eerste onder controle en nam een voorsprong van 4-2.

De runner-up van Wimbledon kreeg drie games later bij 0-40 drie setpoints. Kanepi werkte ze allemaal weg maar sloeg vervolgens een dubbele fout. Die brak haar op.

In de tweede set was serveren onveranderd moeilijk door de straffe wind. Beide speelsters raakten hun eerste twee opslagbeurten kwijt. Zvonareva overwon de problemen het eerst en drukte meteen door naar 4-2. Kanepi kwam zowaar weer op gelijke hoogte, maar liet in de elfde game twee breekkansen onbenut.

Belachelijke rally's

Ze liet Zvonareva daarmee ontsnappen. ''Het was erg lastig voor ons beiden'', zei de Russin.

''We hebben heus geprobeerd er het beste van te maken, maar dat resulteerde soms in belachelijke rally's. Onder deze omstandigheden moest je de juiste balans zien te vinden tussen agressief zijn en geduldig. Ik was daar vandaag het best toe in staat.''