ANDORRA - Igor Anton heeft de elfde etappe van de Ronde van Spanje gebruikt om de leiderstrui te heroveren. De Spaanse wielrenner won de bergrit over 208 kilometer naar het skistation Pal in Andorra en had voldoende voorsprong om klassementsleider Joaquim Rodriguez weer af te lossen.

Anton, die zijn tweede dagzege boekte, bereikte op 1900 meter hoogte solo de streep. Hij had drie seconden voorsprong op zijn landgenoot Ezequiel Mosquera.

Op zo'n tien seconden eindigde de Spanjaard Xavier Tondo als derde. Rodriguez, die zichzelf overschatte op de slotklim, verloor een minuut.

In het algemeen klassement heeft Anton een voorsprong van driekwart minuut op de Italiaan Vincenzo Nibali.

Mentsjov

Denis Mentsjov speelde geen rol van betekenis in de etappe. De Rabo-kopman had vooraf de rit naar Andorra aangestreept om nog iets te ondernemen.

Op de laatste klim naar de finish moest de Rus echter al snel passen. Laurens ten Dam was op de 30e plaats de beste Rabo-renner. Hij verloor 2 minuten en 4 seconden.

Mentsjov, die de afgelopen dagen met knieproblemen kampte, moest ruim vijf minuten op Anton toegeven. Zijn klassement is totaal verloren.

Bekijk de klassementen