AMSTERDAM - Het Formule 1-veld bestaat ook in 2011 uit twaalf teams die gezamenlijk 24 auto's inzetten. Dat heeft de internationale autosportbond FIA woensdag bekendgemaakt. Ook verschijnt India op de race-kalender.

De afgelopen periode waren er diverse potentiële renstallen die hun interesse in de laatst beschikbare plek in de koningsklasse kenbaar maakten.

Onder meer voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve was in samenwerking met het Italiaanse Durango vrij concreet. Ook de Amerikaanse Cypher-groep deed een poging, maar trok een aantal weken geleden zelf de stekker uit het project.

De World Motor Sport Council bracht woensdag in een perscommuniqué naar buiten dat er wat de bond betreft geen kandidaat zich heeft gemeld die voldoet aan de criteria om toegang tot het wereldkampioenschap Formule 1 te krijgen.

Voor het seizoen 2010 schreven zich drie nieuwe renstallen in: Lotus, Virgin en Hispania. Geen van de nieuwkomers heeft in het huidige seizoen punten weten te scoren.

India

De FIA maakte tevens bekend dat de Grand Prix van India in 2011 voor het eerst op de kalender staat. De race wordt gehouden op een circuit dat nu in aanbouw is in de buurt van New Delhi.

Met de toevoeging van de Indiase Grand Prix telt de kalender komend jaar twintig wedstrijden. Nog nooit stonden er zo veel races op het programma.

De race zal de achttiende van het jaar zijn en staat voor 30 oktober op de kalender. De cyclus begint op 13 maart in Bahrein en eindigt op 27 november in Brazilië.