GELSENKIRCHEN - Schalke 04 heeft woensdag eindelijk Klaas-Jan Huntelaar aan het publiek voorgesteld. De spits kwam eind vorige maand al over van AC Milan, maar moest toen direct weer weg vanwege interlandverplichtingen.

''Ik wil hier zo veel mogelijk doelpunten maken'', sprak de 27-jarige aanvaller bij zijn presentatie.

Schalke wil zijn aanwinst vrijdagavond al inzetten, als de club een uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim speelt.

Huntelaar liet de afgelopen week zien dat het met zijn scherpte voor het doel wel goed zit. Hij scoorde voor Oranje in totaal vijf keer in de interlands tegen San Marino en Finland.

Geen spijt

Adriano Galliani, de vicevoorzitter van Milan, verdedigde het besluit van de club Huntelaar en Marco Borriello (naar Roma) te vervangen door Zlatan Ibrahimovic en Robinho. Hij verwacht daar, ondanks de kritiek die er in Italië werd geleverd, geen spijt van te krijgen.

''Het is altijd hetzelfde liedje: Als we spelers aantrekken is is het fout en als we ze verkopen ook. Laten dit duidelijk zijn, Huntelaar is een voortreffelijke voetballer, maar we hebben gekozen voor Ibrahimovic."

"Twee spelers zijn weg - ik weet zeker dat ze het goed gaan doen bij hun nieuwe club - en er zijn er twee gekomen. Ik heb slechts gedaan wat coach Massimiliano Allegri verlangde. Hij wilde een vleugelaanvaller erbij en een centrumspits minder'', aldus Galliani.