BERLIJN - Wereldvoetbalbond FIFA is niet nalatig geweest bij de blessure van Arjen Robben. Dat meldt FIFA-president Joseph Blatter in een interview met het Duitse Bild.

De FIFA verdeelt al 40 miljoen per jaar onder de clubs voor de internationals die zij afstaan, maar wel op voorwaarde dat de clubs zelf hun spelers verzekeren.

''Alle nationale bonden hebben dat ondertekend. Die afspraken zijn er alleen niet tussen bonden en clubs. Dat wil Bayern nu wel, maar dat is te laat'', laat de Zwitser weten.

Blatter reageert daarmee op de uitspraken die Karl-Heinz Rummenigge dinsdag deed op een congres van de ECA, de belangenvereniging van de betere Europese voetbalclubs. Hij riep daarin op om zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten voor blessures van internationals in officiële interlands.

Scheur

Robben liep in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika een blessure op aan de hamstring. Die leek genezen, waardoor hij op het WK gewoon in actie kwam.

Bij Bayern ontdekten de doktoren echter dat er nog steeds een scheur in de hamstring zit, waardoor de buitenspeler enkele maanden uitgeschakeld is. De Duitsers willen daarom een schadevergoeding van de Nederlandse voetbalbond. Daar wordt zaterdag over gesproken.