ISTANBUL - Bondscoach Guus Hiddink heeft met Turkije ook de tweede EK-kwalifcatiewedstrijd gewonnen. Maar dat ging dinsdagavond in Istanbul tegen België bepaald niet zonder moeite.

Na een enerverende wedstrijd stelden de Turken in de slotfase de zege veilig: 3-2. Eerder had de brigade van Hiddink met 3-0 gewonnen in en tegen Kazachstan.

België, met de Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de gelederen, kwam dankzij een treffer van Daniel van Buyten in de 28e minuut op voorsprong.

De verdediger van Bayern München had nog iets goed te maken. Door een fout van hem verloor België vrijdag in de openingswedstrijd tegen Duitsland (0-1).

Altintop

Na de rust kwam Turkije door een doelpunt van Hamit Altintop, eveneens van Bayern München, op gelijke hoogte.

Na de treffer van Semih Senturk in de 66e minuut (2-1) leek de ploeg van Hiddink niet meer in de problemen te komen, ook al omdat de Belg Vincent Kompany kort daarvoor uit het veld was gestuurd.

Turan

Met tien man slaagde België er toch nog in om naast Turkije te komen. Opnieuw maakte Van Buyten het doelpunt: 2-2. Het was Arda Turan die de thuisploeg uiteindelijk aan de zwaarbevochten zege hielp.