AMSTERDAM - Bondscoach Dick Advocaat heeft met Rusland een nederlaag geleden in de kwalificatiereeks voor het EK 2012. In het Lokomotiv Stadion in Moskou was Slowakije met 0-1 te sterk.

Voormalig Twente-speler Miroslav Stoch, die nu voor Fenerbahçe uitkomt, tekende na 27 minuten voor de enige treffer. Hij profiteerde van een blunder bij doelman Igor Akinfejev.

Rusland domineerde de gehele wedstrijd tegen de defensief ingestelde Slowaken. De ploeg van Advocaat verzuimde evenwel te scoren uit een reeks van kansen.

'Geen geluk'

''Soms gebeurt dat'', reageerde de Haagse coach gelaten. ''We hadden minimaal een gelijkspel verdiend. Maar we hadden in deze wedstrijd absoluut geen geluk.''

Slowakije werd op het afgelopen WK, waar Rusland niet aan meedeed, door het Nederlands elftal in de achtste finales uitgeschakeld.

Voor de Slowaken was het de tweede zege in de tweede groepswedstrijd. De ploeg van bondscoach Vladimir Weiss won afgelopen vrijdag met 1-0 van Macedonië.

Hoopvol

Rusland begon in groep B met een zege van 2-0 tegen Andorra. De formatie van Advocaat speelt volgende maand in en tegen Ierland.

''We hebben nog acht duels te spelen'', blikte de bondscoach van Rusland hoopvol vooruit. ''We krijgen dus nog voldoende kansen om deze nederlaag recht te zetten.''