AMSTERDAM - De clubleiding van Bayern München houdt er ernstig rekening mee dat Arjen Robben niet meer het niveau van voor zijn hamstringblessure zal halen. Bronnen binnen de Beierse club bevestigen dat tegenover NUsport.

In de betreffende spier zit een gat van vijf centimeter, de uitkomst van het helingsproces is daardoor vrij ongewis. Zelfs de term ‘carrièrebedreigend’ is al gevallen binnen de club.

De kampioen van Duitsland verwijt niet alleen de Nederlandse voetbalbond laakbaar gedrag, maar vindt ook de houding van de speler zelf discutabel.

Verschillende personen probeerden tijdens het WK contact op te nemen met Robben om hem te bewegen zich te onderwerpen aan een onderzoek door de clubarts Müller-Wohlfahrt, maar de international gaf niet thuis. Ook de KNVB weigerde medewerking en verschool zich daarbij achter FIFA-regels die dat zouden verbieden.

Compensatie

Komende zaterdag brengt een zware KNVB-delegatie een bezoek aan Bayern, waar men de situatie gaat bespreken. Bayern eist compensatie voor de periode dat de speler buitenspel staat.

De NOS berichtte maandag dat de spierscheuring van Robben niet dezelfde is als die waarvoor hij door fysiotherapeut Dick van Toorn is behandeld in aanloop naar het WK. De KNVB zou op een MRI-scan een tweede, zware spierscheuring over het hoofd hebben gezien.

Kesler

Henk Kesler is woedend over deze theorie, die hij 'grote onzin' noemt. Kesler heeft afscheid genomen als KNVB-directeur, maar handelt nog wel de zaak Robben af.

''Ik zag maandag ene professor Vermeulen (chef voetbal van de NOS, red.) op tv praten over allerlei zaken, maar ik ben zijn naam nog nooit in de medische wereld tegengekomen”, zegt Kesler dinsdag tegenover TC Tubantia.

''Het bericht van de NOS klopt in elk geval van geen kant. Maar blijkbaar vul je tegenwoordig zo je nieuwsprogramma’s en mag iedereen zonder medische achtergrond zomaar iets roepen.''