AMSTERDAM - Kai Reus neemt afscheid van de wielersport. De Rabo-renner is naar eigen zeggen bezig aan wat waarschijnlijk zijn laatste seizoen zal zijn.

"Het gaat gewoon niet goed", verklaart Reus tegenover Rabosport. "Er is meer aan de hand dan ik even snel kan uitleggen, maar ik ben al die tegenslagen gewoon zat."

De carrière van Reus wordt de laatste jaren gekenmerkt door tegenspoed. In de zomer van 2007 was de renner betrokken bij een zwaar ongeluk waarna hij elf dagen lang in een kunstmatige coma werd gehouden.

Terugkeer

"Ik ben al drie jaar aan het vechten om terug te komen", blikt de 25-jarige coureur terug op die periode. "Er zijn veel 'ups and downs' geweest, ik moet nu goed kijken naar wat ik in de toekomst wil doen."

"In een gesprek met Harold (Knebel, algemeen directeur - red.) had ik al aangegeven een 'break' te willen nemen en dat die pauze wel eens mijn laatste kon zijn."

"Ik heb nog niet definitief de knoop doorgehakt. Ik wil nu een eerst een jaar voor mezelf hebben en dan moeten we kijken of ik nog terugkeer in de sport", besluit Reus, die in 2003 wereldkampioen op de weg werd bij de junioren.