AMSTERDAM - Andy Schleck en Stuart O’Grady zijn dinsdag niet van start gegaan in de tiende etappe van de Ronde van Spanje.

De coureurs van Saxo Bank hebben de teamregels overtreden, zo verklaart ploegleider Bjarne Riis op de website van de Vuelta.

De Deen geeft dinsdagavond een uitgebreide toelichting, maar hij verzekert dat er geen doping in het spel is.

Alcohol

Tegenover Cyclingnews verklaart Schleck dat hij naar huis is gestuurd wegens ongeoorloofd alcoholgebruik. "Ik erken dat ik de regels heb overtreden door uit te gaan om een drankje te kunnen drinken", aldus de renner.

"Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen beslissingen. Ondanks dat ik denk dat de straf aan de zware kant is, respecteer ik het feit dat Bjarne de baas is en dat hij moet doen wat in zijn ogen het beste voor het team is."

Achterstand

Andy Schleck, en zijn broer Frank, zijn bezig aan hun laatste seizoen in dienst van Saxo Bank. De jongste van de twee broers, die afgelopen zomer tweede werd in de Tour de France, reed de Vuelta in dienst van zijn broer.

Zelf verloor hij al in de derde etappe veertien minuten op de favorieten en stond met meer dan een half uur achterstand op Anton slechts 77e in de rangschikking.

De tiende etappe finisht dinsdag na 175 kilometer over een heuvelachtig terrein in Vilanova i la Geltru.

Lees alles over de Vuelta op onze special