ZEIST - De KNVB wil niets zeggen over de blessure van Arjen Robben totdat de voetbalbond zaterdag met Bayern München heeft gesproken. Dat liet een woordvoerder van de bond dinsdag desgevraagd weten.

Een delegatie van de KNVB gaat zaterdag op bezoek in München om te praten over de gang van zaken rondom de hamstringblessure van Robben. Daarna komt de bond met een verklaring.

De NOS meldde maandag dat Robben voorafgaand aan het WK niet één, maar twee scheuren in zijn linkerhamstring zou hebben opgelopen.

De medische staf van Oranje zou na het oefenduel tegen Hongarije de tweede scheur niet hebben geconstateerd op een MRI-scan. Daarom had Robben helemaal niet in actie mogen komen tijdens het WK.

Van Toorn

De vleugelaanvaller van Bayern München kon dankzij een intensieve behandelmethode bij fysiotherapeut Dick van Toorn een groot deel van het WK spelen.

Bij terugkeer in München constateerde de medische staf van Bayern echter dat Robben nog steeds een scheur in zijn hamstring had. De international is geruime tijd uitgeschakeld.

Om de tafel

Bondsarts Gert-Jan Goudswaard, directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en diens voorganger Henk Kesler zitten zaterdag om de tafel met de clubleiding van Bayern München.

De Duitse club van trainer Louis van Gaal wil een schadevergoeding, omdat Robben waarschijnlijk tot de winterstop niet in actie kan komen. De KNVB wilde niet zeggen of Bayern inderdaad een tweede spierscheuring heeft geconstateerd.

Goudswaard liet vorige maand weten dat de uitslag van het medisch onderzoek (via MRI en echografie) en de plannen voor revalidatie zijn besproken met Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, de arts van Bayern.

De Duitsers wisten volgens de bondsarts dat Robben een bepaald risico liep door op het WK in actie te komen. Het is onduidelijk of Müller-Wohlfahrt alle scans van Robbens bovenbeen heeft gezien.