AMSTERDAM - Ibrahim Afellay hoopte deze zomer op een mooie transfer. Het kwam er niet van. Het verhaal is volgens de PSV'er simpel.

"Bepaalde clubs wilden me hebben, maar het gevoel moet goed zijn. Dat was niet zo," vertelt hij in de nieuwe NUsport.

De international zag onder andere een overgang naar HSV en Everton niet zitten. Afellay: "Maar ik ben niet kieskeurig. Heb je me ooit horen zeggen dat ik alleen naar Barcelona of Real Madrid wil? Ik hoor wel vaker dat ik de lat te hoog leg. Maar ach, er wordt zoveel geroepen."

Afellay had zijn hoop vooral gevestigd op een Spaanse club. "Naast Barça en Real is Valencia een prachtige club. Sevilla, Atlético Madrid; zo kan ik nog wel even doorgaan."

"Het voetbal in Spanje trekt me aan, het is een mooie competitie. Er wordt echt gevoetbald. De jongens van Oranje hebben mij veel positieve verhalen over het land verteld."

Stress

De international zegt er niet mee te zitten dat hij voorlopig nog voor PSV speelt. "Ik heb het nog altijd uitstekend naar mijn zin in Eindhoven. Tijdens de transferperiode ben ik ook nergens van uitgegaan, ik zat niet met stress in mijn lichaam te wachten op een buitenlandse club."

PSV zal binnenkort een allerlaatste poging ondernemen om het contract van de middenvelder, dat komende zomer afloopt, te verlengen. Afellay: "Daar gaat mijn zaakwaarnemer -Rob Jansen- over, ik ben daar absoluut niet mee bezig."

Lees een uitgebreid interview met Ibrahim Afellay in het magazine van NUsport, dat komende dinsdag in de winkel ligt of via de website te bestellen is.