AMSTERDAM – Feyenoord gaat deze week in gesprek met Leroy Fer om te bekijken hoe de middenvelder zijn toekomst ziet bij de club. De leiding wil persé voorkomen dat hij over twee jaar transfervrij mag vertrekken omdat zijn contract dan afloopt, zo meldt Voetbal International.

Fer zal als het aan Feyenoord ligt zijn verbintenis moeten verlengen of vertrekken uit De Kuip. Eerder zag de club die met grote financiële problemen kampt, de zelf opgeleide Jonathan de Guzman gratis de deur uit lopen.

Bewijzen

De speler geeft zelf aan nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Dat is ook de reden waarom hij afgelopen zomer besloot op niet in te gaan op de interesse die meerdere Europese clubs in hem hadden.

“Ik wil dit seizoen laten zien dat ik me als voetballer ontwikkel en zo goed mogelijk presteren. Ik vind dat ik nog wat te bewijzen heb”, zegt de twintigjarige middenvelder.

Geen druk

“De interesse van clubs zorgt bij mij ook helemaal niet voor druk. Ik ben volledig gefocust. Ik heb het er over gehad met mijn vader en mijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is nog even bij Feyenoord te blijven.”

Ook tijdens de komende gesprekken met de club zal Fer vooral denken aan wat hij het beste acht voor het vervolg van zijn carriére. “Ik heb een contract tot 2012, dus het is belangrijk om te kijken wat voor mijn ontwikkeling het beste is.”