SARAJEVO - De Franse voetbalbond heeft voormalig bondscoach Raymond Domenech officieel ontslagen vanwege 'zwaar wangedrag'. Domenech was al opgestapt als bondscoach, maar werd nog steeds doorbetaald door de bond.

Domenech wordt onder andere verweten dat hij de Zuid-Afrikaanse bondscoach Carlos Alberto Pereira geen hand had gegeven, na de 2-1 winst van Zuid-Afrika op Frankrijk tijdens het WK.

Ook vindt de bond het kwalijk dat de toenmalig bondscoach een brief voorlas, waarin de internationals uitleg gaven waarom zij staakten tijdens het WK. In de brief werd stevige kritiek op de bond geuit. Door het ontslag loopt Domenech 300 tot 500.000 euro mis aan vergoeding.

Geen beroep

Volgens de Franse wet hoeft resterend salaris niet te worden uitbetaald wanneer iemand wegens ernstig disfunctioneren uit zijn functie is ontheven. Fernand Duchaussoy, voorzitter van de Franse voetbalbond, verwacht niet dat Domenech in beroep gaat.

Frankrijk verloor op het WK twee van zijn drie groepswedstrijden en werd roemloos laatste in de poule. Frankrijk speelt dinsdag in Bosnië-Herzegovina de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012. Vrijdag verloor de ploeg met 1-0 van Wit-Rusland.