DEN BOSCH - RKC mag de trainer van het jaar in huis hebben, na de winterstop pakte Martin Jol nog geen enkel punt. Uitgerekend in twee Brabantse derby's liet RKC het afweten. Willem II klopte RKC vorige week in Waalwijk met 0-1. Met dezelfde cijfers won ook het bescheiden FC Den Bosch van RKC. De Belgische spits Bart van den Eede tekende na 44 minuten, na een hoogstandje van Mourad, voor de enige treffer.

Of er veel mis ging bij RKC? Jol vond van niet. "Je weet wat je hier kunt verwachten. Wij controleerden de wedstrijd, maar creëerden weinig kansen omdat Den Bosch veel mensen achter de bal hield. Wanneer je aanvalt, loop je de kans een counter om je oren te krijgen. We maakten een foutje en Van den Eede strafte dat af."

Na rust deed RKC er alles aan op gelijke hoogte te krijgen. Jol, die een aantal jonge spelers als Kolk, Putter, Molhoek en Van Dinteren opstelde, zag echter dat zijn elftal niet meer wist te scoren. "Echt kapot ben ik niet van die 1-0-nederlaag. Zesde kunnen we niet worden, degradatiezorg is er ook niet. RKC bevindt zich in het kleurloze gedeelte van de ranglijst."

Dertigers

Toch weigert hij te praten over een gelopen seizoen. In het restant van de competitie zal de inbreng van jong talent de boventoon voeren. Kalezic en Govedarica, beiden dertigers, krijgen geen nieuw contract aangeboden en zullen RKC aan het einde van het seizoen verlaten. RKC bood Petrovic, Van Wanrooy en Nascimento slechts één jaar verlenging van hun aflopende contract aan.

Den Bosch-trainer Wiljan Vloet verweet zijn ploeg na Ajax gebrek aan scherpte. Tegen streekgenoot RKC maakte de ploeg een betere indruk. Dankzij de overwinning heeft Den Bosch nu 25 punten. Toch waant Vloet zich allerminst veilig. "We moeten er nog veel halen. Pas wanneer wij 34 punten hebben, kunnen we rustig naar beneden kijken."

Dertien corners

Na de treffer van Van den Eede, het enige wapenfeit voor rust, liep RKC zich de hele tweede helft lang stuk op de Bossche defensie. Opnieuw eisten Van der Hoorn, Uneken en gatendichter Michels een hoofdrol voor zich op. RKC kreeg dertien corners maar scoorde niet.

Kansen op 1-1 waren er voor Van Diemen, Molhoek, tweemaal Cornelisse en pal voor tijd voor invaller Kolk. RKC had geluk, toen arbiter Van Dijk in de 58e minuut FC Den Bosch een glaszuivere penalty onthield na een overtreding van Nascimento op De Freitas.