NOORDWIJK - Het Nederlands elftal moet het dinsdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland doen zonder Dirk Kuijt en Khalid Boulahrouz.

Beide internationals liepen maandag tijdens de afsluitende training in het stadion van ADO Den Haag een blessure op.

Kuijt is er het ergste aan toe; de aanvaller van Liverpool ligt er volgens bondscoach Bert van Marwijk enkele weken uit met een schouderblessure.

Kuijt (30) blesseerde zich op de training bij het maken van een omhaal. ''Dat doet Dirk wel vaker, er was verder niemand in de buurt, maar dit keer ging het verkeerd'', aldus Van Marwijk.

Verstuiking

De aanvaller heeft een verstuiking van het gewricht tussen zijn sleutelbeen en schoudertop opgelopen. ''Enkele bandjes zijn verrekt en mogelijk gescheurd'', verklaarde de bondscoach.

Kuijt stapte maandagmiddag al op het vliegtuig terug naar Liverpool. De kans is aanwezig dat de Katwijker het weerzien met zijn oude club FC Utrecht op 30 september aan zich voorbij moet laten gaan.

Liverpool speelt dan haar tweede wedstrijd in de Europa League in de Galgenwaard.

Van Persie

Van Marwijk constateerde maandag op de persconferentie in Noordwijk dat hij tegen Finland niet kan beschikken over zijn complete voorhoede van het WK. Arjen Robben kampt nog steeds met een hamstringblessure, Robin van Persie haakte vanwege een enkelblessure begin vorige week af bij Oranje.

''De hele voorhoede van het WK is weg, dus is het nu aan andere spelers'', aldus Van Marwijk, die niet wilde verklappen wie Kuijt gaat vervangen. De PSV'ers Ibrahim Afellay en Jeremain Lens hebben eerder in Oranje aan de rechterkant gespeeld.

Liesblessure

Boulahrouz blesseerde zich aan zijn lies bij een afwerkoefening. ''We waren eigenlijk al klaar met de oefening, maar Khalid schoot nog een keer op doel. Daarbij schoot het in zijn lies'', aldus de bondscoach, die tegen Finland wel weer kan beschikken over John Heitinga.

De verdediger ontbrak afgelopen vrijdag tegen San Marino (0-5) vanwege een schorsing.