AMSTERDAM - Ondanks zijn achterstand van bijna drieënhalve minuut op leider Igor Anton, werpt Denis Mentsjov de handdoek nog niet in de ring in de Ronde van Spanje.

“Voor mij begint de Vuelta pas woensdag met de rit naar Andorra”, blikt de Rus van Rabobank in L’Equipe vooruit op de eerste zware bergetappe.

“Ik ben niet in topvorm. Iedereen verwachtte dat ik mee zou doen om de eindzege, maar het parcours was tot nu toe niet in mijn voordeel. Ik ben niet explosief genoeg voor die korte, steile beklimmingen.”

Pijnstillers

Mentsjov reed zondag met pijnstillers nadat hij de dag daarvoor ten val kwam. Ploegleider Adri van Houwelingen zegt op de website van Rabobank dat hij blij is met de rustdag van maandag.

“Nu is het zaak hem zo goed mogelijk te verzorgen en af te wachten hoe dit zich ontwikkelt. Maar volgens de arts zit er vocht in de knie en dat is natuurlijk geen goede zaak.”

'Geen drama'

Zelf weigert de Rus fysieke problemen aan te halen als verklaring voor zijn twintigste plaats in het klassement. Na zijn derde plek in de Tour de France kan het seizoen niet meer voor hem stuk.

“Als blijkt dat ik woensdag niet op mijn best ben, en dus de Vuelta zal verliezen, is dat geen drama.”