NEW YORK - Andy Murray is in de derde ronde verrassend uitgeschakeld op het US Open. De als vierde geplaatste Britse tennisser verloor met 6-7 7-6 6-3 en 6-3 van de Zwitser Stanislas Wawrinka.

Murray gold als een van de kandidaten voor de titel in het grandslamtoernooi van New York, maar de Schot kon opnieuw de verwachtingen niet waarmaken.

In de partij tegen Wawrinka leek vooral zijn lichaam te protesteren. Murray strompelde over de tennisbaan en kreeg gedurende de wedstrijd behandelingen aan zijn been, nek en elleboog.

''In de derde en vierde set worstelde ik met mijn lichaam en dat frustreerde me. Ik voelde van alles en probeerde wel terug te komen, maar het lukte niet. Spijtig'', sipte Murray na afloop.

Querrey

In de vierde ronde speelt Wawrinka tegen Sam Querrey.

Zijn landgenoot John Isner vloog er in de derde ronde uit tegen de Rus Michail Joezjni: 4-6 7-6 (6) 6-7 (5) 4-6. De Amerikaanse reus sloeg 33 aces, maar Joezjni weerstond het spervuur van kanonslagen.

Tommy Robredo heeft ook de vierde ronde bereikt. Tegen de Fransman Michael Llodra werd het 3-6, 7-6 (8/6), 6-4 en 2-1. In de vierde set moest Llodra opgeven met een blessure.

Robredo is alweer de zesde Spanjaard die doordringt tot de vierde ronde.