NEW YORK - David Ferrer is zondag doorgedrongen tot de vierde ronde van de US Open. De Spanjaard versloeg zijn landgenoot Daniel Gimeno-Traver in drie sets: 7-6 (2) 6-2 6-2.

Ferrer, als tiende geplaatst in New York, verspeelde in zijn eerste drie optredens nog geen set. In de volgende ronde wacht met Fernando Verdasco een nieuwe landgenoot.

De nummer acht van de plaatsingslijst was in vier sets te sterk voor David Nalbandian: 6-2 3-6 6-3 6-2.

De als dertigste geplaatste Argentijn was in de voorbereiding op de US Open nog eindwinnaar op het hardcourt van Washington.

Eindstation

Verdasco hoopt tegen Ferrer zijn beste prestatie van dit jaar op een grandslamtoernooi te verbeteren. Zowel op de Australian Open als bij Roland Garros was de vierde ronde zijn eindstation.

Beide Zuid-Europeanen speelden tien keer eerder tegen elkaar. Verdasco won zes keer. Dit jaar zijn de zeges eerlijk verdeeld. Ferrer was de sterkste in Rome. Verdasco won in Barcelona waar hij één van zijn twee toernooizeges dit seizoen boekte.

Querrey

Sam Querrey sloeg zich eveneens naar de laatste acht. De als twintigste geplaatste Amerikaan ontdeed zich in drie sets van Nicolas Almagro uit Spanje die als veertiende is gerangschikt. De setstanden waren 6-3, 6-4 en 6-4.

Na de uitschakeling van Andy Roddick is het Amerikaanse tennispubliek in New York op zoek naar nieuwe helden. Mardy Fish drong eerder al door tot de vierde ronde.