ROTTERDAM - Wesley Sneijder heeft zondag een groot deel van de training van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. De spelmaker van Oranje ging na de warming-up met hamstringklachten naar de kant.

Sneijder verwacht dat hij op tijd fit is om dinsdag in actie te komen tijdens de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Finland.

Bondscoach Bert van Marwijk en zijn selectie begonnen zondagmiddag in De Kuip de voorbereiding op de confrontatie met Finland.

De spelers die vrijdag in de basis stonden in de gewonnen wedstrijd tegen San Marino (0-5) mochten het afsluitende partijspel van de reserves vanaf de kant bekijken.

Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar, vrijdag met drie treffers de grote man bij Oranje, ging voor zichzelf strafschoppen en vrije trappen oefenen.

Maandag staat nog een training achter gesloten deuren op het programma in het stadion van ADO Den Haag. Tegenstander Finland beleefde een dramatische start van de EK-kwalificatie.

De ploeg van bondscoach Stuart Baxter ging in Moldavië met 2-0 onderuit en verloor bovendien aanvoerder Sami Hyypiä met een rode kaart.

Heitinga

Van Marwijk kan dinsdag weer beschikken over John Heitinga. De verdediger van Everton was vanwege zijn rode kaart in de WK-finale tegen Spanje geschorst voor de wedstrijd tegen San Marino. Heitinga werd in Serravalle vervangen door Hedwiges Maduro.

Doelman Michel Vorm meldde zich vorige week maandag geblesseerd af bij de bondscoach, die geen vervanger opriep voor de reservekeeper. De selectie van Oranje telt daardoor 22 spelers.