ZEIST - Een delegatie van de KNVB reist zaterdag 11 september naar Duitsland voor een gesprek met de clubleiding van Bayern München over de blessure van Arjen Robben.

Bondsarts Gert-Jan Goudswaard, directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en diens voorganger Henk Kesler zullen namens de voetbalbond bij dat gesprek aanwezig zijn. Dat maakte de KNVB zaterdag bekend.

De clubleiding van Bayern vindt dat de KNVB onvoorzichtig en onverantwoord is omgesprongen met Robben. De vleugelaanvaller liep in de aanloop naar het WK een hamstringblessure op.

Behandeling

Dankzij een intensieve behandelmethode van fysiotherapeut Dick van Toorn kon hij toch nog in actie komen in Zuid-Afrika. Bij terugkeer in München, een maand geleden, stelde clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt echter vast dat Robben nog steeds fors geblesseerd was.

Goudswaard liet destijds in een eerste reactie weten dat Bayern op de hoogte was van de risico's die een mogelijk optreden van Robben op het WK met zich meebracht.

Bondscoach Bert van Marwijk was verbijsterd dat Robben nog steeds geblesseerd was, omdat hij op het WK vijf wedstrijden zonder klachten had meegedaan en in de finale zelfs 120 minuten kon spelen. ''We hebben hem heel voorzichtig gebracht'', benadrukte de bondscoach.

Schadevergoeding

Bayern wil een schadevergoeding van de KNVB omdat trainer Louis van Gaal waarschijnlijk nog enkele maanden niet over Robben kan beschikken.

De KNVB heeft toegezegd naar München te komen om de ontstane situatie te bespreken. Van Marwijk is overigens niet bij dat gesprek aanwezig.