NEW YORK - Thiemo de Bakker is in de derde ronde van de US Open uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Zweed Robin Söderling had minder dan twee uur nodig om de Westlander met 6-2, 6-3, 6-3 te verslaan. De Bakker was in New York de enige Nederlandse deelnemer aan het enkelspel.

De Bakker kwam in het Louis Armstong Stadium in alle sets vroeg een break achter en liep zo constant achter de feiten aan.

Alleen in de tweede set wist de nummer 48 van de wereld de achterstand ongedaan te maken, maar in de achtste game koste nieuw serviceverlies hem alsnog de kop.

Liesblessure

Diep in de derde set kreeg Söderling wat last van zijn lies en rook De Bakker plots zijn kans. De Nederlander liet echter drie goede kansen om terug te breken onbenut, waarna Söderling op 5-3 bij zijn derde matchpoint de wedstrijd besliste.

Söderling, die eerder dit jaar in de halve finale van Barcelona ook te sterk was voor De Bakker, speelt in de achtste finale tegen Albert Montanes. De Spanjaard (21) profiteerde van een opgave van Japanner Kei Nishikori.

Bekijk de video


Volg de US Open op alle Eurosport kanalen en via de Eurosport Player