AMSTERDAM - PSV-doelman Andreas Isaksson speelt dinsdag niet met het Zweeds elftal mee in het EK-kwalificatieduel tegen San Marino. De keeper raakte vrijdag in de wedstrijd tegen Hongarije (2-0) geblesseerd aan zijn lies.

Isaksson bleef in de rust achter in de kleedkamer. Hij wilde geen risico nemen en blijft daarom ook tegen San Marino aan de zijlijn, meldt de Zweedse krant Expressen.

Bondscoach Erik Hamrén zag ook Anders Svensson en Johan Elmander geblesseerd uitvallen. Het is onduidelijk of zij op tijd fit zijn.

Hamrén heeft Daniel Örlund, de sluitpost van het Noorse Rosenborg, opgeroepen als vervanger voor Isaksson.

Blessures

Ook andere landen hebben te kampen met fysieke tegenslag. Engels international Michael Dawson mist dinsdag het duel met Zwitserland. De middenvelder van Tottenham Hotspur is geblesseerd aan zijn knie en voorlopig uitgeschakeld.

Dawson moest vrijdag per brancard het veld af in de tweede helft van de wedstrijd tegen Bulgarije, die Engeland met 4-0 won. De kwetsuur zag er ernstig uit. De Engelse bond FA meldde zaterdag dat Dawson niet vervangen wordt in de selectie van bondscoach Fabio Capello.

Coentrao

Portugal moet het dinsdag bij de confrontatie met Noorwegen doen zonder Fabio Coentrao. De verdediger raakte geblesseerd aan zijn dijbeen in het eerste EK-kwalificatieduel tegen Cyprus (4-4).

Coentrao, speler van Benfica, was tijdens het WK basisspeler van Portugal dat sterspeler Cristiano Ronaldo ook al mist door een kwetsuur.

Jansen

Het Duitse elftal speelt dinsdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan zonder Marcell Jansen. De linksback van Hamburger SV heeft een knieblessure. De 24-jarige Jansen liep de kwetsuur vrijdag op in het duel met België (0-1).

Vermoedelijk heeft Jansen een pees gescheurd, maar de exacte diagnose is nog niet gesteld. De international keert terug naar zijn club in Hamburg en laat zich daar nader onderzoeken. Bondscoach Joachim Löw roept voor de confrontatie met Azerbeidzjan geen vervanger op.