NEW YORK - Rafael Nadal heeft vrijdag (plaatselijke tijd) de derde ronde bereikt van de US Open in New York. De als eerste geplaatste Spanjaard gunde zijn Oezbeekse tegenstander Denis Istomin geen set. Het werd 6-2 7-6 en 7-5.

Toch kende Nadal nog een benauwd moment in de hoogstaande partij, waarin de spelers elkaar bestookten met keiharde services en pittige slagenwisselingen lieten zien.

Istomin nam in de tiebreak van de tweede set brutaal afstand en kwam 5-1 voor, maar de taaie Nadal vocht zich terug en met zes punten op rij won hij alsnog met 7-5.

De US Open is het enige grandslamtoernooi dat Nadal nog niet heeft gewonnen. De 24-jarige Mallorcaan uitte zich na zijn zege op Istomin voorzichtig over zijn kansen.

'Droom'

''Hier winnen is natuurlijk een droom, maar ik ben nog vijf overwinningen verwijderd van de titel. Dus ik denk er nog niet aan op dit moment.''

De Fransman Gilles Simon is de volgende tegenstander van Nadal op de banen van Flushing Meadows. Simon schakelde de Duitser Phillip Kohlschreiber uit in een vijfsetter: 4-6 6-3 1-6 6-1 6-3.