ANDORRA LA VELLA - Dick Advocaat heeft met Rusland de eerste stap gezet richting het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De ploeg van de oefenmeester uit Den Haag won vrijdag met 2-0 bij Andorra, door twee treffers van aanvaller Pavel Pogrebnjak.

Advocaat had Pogrebnjak de voorkeur gegeven boven Roman Pavlioetsjenko van Tottenham Hotspur. De 26-jarige aanvaller van VfB Stuttgart betaalde het vertrouwen van zijn coach terug met twee doelpunten.

Pogrebnjak opende al vroeg in de wedstrijd, na veertien minuten, de score. Na ruim een uur spelen bepaalde Pogrebnjak vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0.

Ierland

Vier minuten voor tijd mocht de doelpuntenmaker gaan douchen van Advocaat, die Pavlioetsjenko nog wat speelminuten gunde. Dinsdag staat Rusland in Moskou tegenover Slowakije, op papier de sterkste tegenstander in de groep.

Ierland, dat net als Rusland in poule B zit, begon de kwalificatie in Jerevan met een moeizame overwinning op Armenië: 0-1. Invaller Keith Fahey maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt voor de ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni.