ORIHUELA - Alessandro Petacchi heeft vrijdag de zevende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan uit de Lampre-ploeg was aan het einde van de rit van Murcia naar Orihuela de snelste in de massasprint.

Petacchi versloeg de Brit Mark Cavendish en de Argentijn Juan Jose Haedo. In het algemeen klassement blijft de Belg Philippe Gilbert leider.

Voor Petacchi, die dit jaar al twee etappes won in de Ronde van Frankrijk, was het al zijn twintigste ritzege in de Vuelta. De zevende etappe - een vlakke tocht - stond in het teken van een vlucht van vier renners.

Cavendish

De Argentijn Jorge Martin Montenegro, de Deen Martin Pedersen, de Duitser Dominik Roels en de Rus Vladimir Isaitsjev reden snel weg uit het peloton, maar zagen hun ontsnapping na 182 kilometer eindigen. Op enkele kilometers van de streep pakte het peloton de vier terug.

Cavendish deed een gooi naar de etappezege, maar moest voor de derde keer in de Vuelta zijn meerdere erkennen in een concurrent. Eerder waren de Wit-Rus Jaoeheni Hoetarovitsj en de Amerikaan Tyler Farrar de snelste in een massaspurt.