AMSTERDAM - NAC Breda-speler Leonardo is boos op interim-trainer John Karelse en de vertrokken Kees Kwakman.

“Zij hebben allemaal negatieve dingen over mij gezegd die mij geraakt hebben. Ik wil graag een keer mijn kant van het verhaal laten horen", aldus de Braziliaanse aanvaller tegen NUsport.

Oud-ploeggenoot Kwakman, inmiddels uitkomend voor FC Augsburg, liet in VI optekenen dat "iedereen beseft dat hij meer moet laten zien, behalve Leo. Altijd dat verontwaardigde gedrag, alsof hem alleen onrecht wordt aangedaan. We hebben echt alles geprobeerd, maar hij denkt er niet over om te luisteren".

Ballenjongen

“Dat juist Kwakman zoiets zegt", schampert Leonardo. “Die heeft in een jaar tijd nooit laten zien wat hij kan. Als hij een echte prof was dan was hij een keer naar mij toegekomen met zijn kritiek. Op het moment dat hij weggaat, hoor ik via de media wat hij van me vindt. Heel dapper..."

"Ik hoop dat zijn nieuwe club heel blij wordt van zijn kwaliteiten. Met Kwakman win je de oorlog niet. Ik ben blij dat hij weg is. Ik ben prof geweest bij Ajax en Feyenoord, die shirts zal hij nooit dragen. Hooguit als ballenjongen.”

Discussie

Leonardo bestrijdt dat ook de spelersgroep van NAC klaar met hem is. “Kwakman en nog wat meelopers zijn de enigen die mij niet mogen. Ik neem het op de training vaak op voor jonge jongens die zij de hele tijd negatief coachen."

"Ik heb hetzelfde meegemaakt bij Feyenoord. Dat helpt niet. Daarom hebben we soms een felle discussie. Maar ik zou nooit iemand daadwerkelijk fysiek aanvallen.”

Boekje

Karelse, tijdelijk hoofdtrainer van NAC, zei afgelopen zaterdagavond na NAC-VVV Venlo (2-0) voor de camera van Eredivisie Live helemaal klaar te zijn met Leonardo nadat de aanvaller direct na zijn wissel naar de kleedkamer was gelopen. "Die fratsen kennen we wel van hem. Daar ga ik geen energie meer instoppen."

Die teksten zijn Leonardo in het verkeerde keelgat geschoten. “Mijn reactie kwam misschien raar over, maar bewijst volgens mij ook dat ik graag negentig minuten alles wil geven voor NAC. Ik had echt het gevoel dat ik nog beslissend kon zijn, daarom was ik teleurgesteld."

"Ik heb nog nooit een trainer meegemaakt die na afloop van een wedstrijd over zijn eigen speler zegt dat hij er geen energie meer insteekt. Ik kan over hem ook wel een boekje open doen. Maar ik ben zo professioneel om dat niet te doen."

Zwarte Piet

"Intern bij NAC weten ze hoe hij is en hoe ik ben. Het is niet voor niets dat er een nieuwe trainer komt. Ik hoop op Ruud Brood, Alfred Schreuder of Kees van Wonderen. Zij kennen de club en zijn moderne trainers, ze weten hoe ze met spelers moeten omgaan."

"Onder Robert Maaskant hoorde je nooit dat ik me slecht gedroeg. Sinds hij weg is, lijkt het of ik de nieuwe Zwarte Piet ben geworden. Ik heb een paar keer gevraagd of NAC van me af wilde. Maar ze zeggen dat ze juist heel blij zijn dat ik gebleven ben.”