AMSTERDAM - Marco van Basten ziet de toekomst van het Nederlands elftal positief tegemoet. "Ze kunnen nog wel een aantal jaren door met deze groep", zegt de voorganger van bondscoach Bert van Marwijk.

"Nederland heeft een goede ploeg", zegt Van Basten op de website van de UEFA. "De spelers worden ouder en ze spelen al een paar jaar samen. Maar je moet altijd afwachten of ze dezelfde prestatie kunnen leveren als op het afgelopen WK."

"Het is niet zo eenvoudig als een ABC. De spelers hebben elkaar nodig en ze moeten het besef hebben dat je iedere wedstrijd alles moet geven. In Zuid-Afrika was de 100 procent inzet aanwezig en dat maakte het een geweldig team."

Interessant

Van Basten ziet de andere Europese landen ook sterker worden. "Spanje heeft een fantastisch team. En met landen zoals Frankrijk, Duitsland en Engeland moet je ook rekening mee houden. Het wordt erg interessant op het komende EK."

De voormalig spits van Ajax en AC Milan stond vier jaar aan het roer als bondscoach van Oranje. Op het WK 2006 werd hij met Nederland in de achtste finale uitgeschakeld door Portugal en op het EK 2008 was Rusland in de kwartfinale te sterk.