AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar hoopt dat er met het begin van de EK-kwalificatiereeks een mooi hoofdstuk voor hem aanbreekt in Oranje.

"Als ik de kans krijg, probeer ik deze zeker te grijpen", zegt de spits, die zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de komende interlands tegen San Marino (vrijdag) en Finland (dinsdag).

Op het WK won Robin van Persie de strijd om de spitspositie in Oranje. Het optreden van Huntelaar bleef daardoor beperkt tot vier invalbeurten.

Teleurstellend

"Natuurlijk was dat een beetje teleurstellend, iedereen wil spelen", blikt hij terug. "Maar ik voel dat de bondscoach nog vertrouwen in me heeft. Anders zou hij me natuurlijk niet selecteren."

Door de afwezigheid van Van Persie lonkt tegen San Marino en Finland een basisplaats voor Huntelaar, al kan hij wel rekenen op concurrentie van Ruud van Nistelrooij.

"Als een speler geblesseerd afhaakt, komt er automatisch iemand bij", blijft de aanwinst van Schalke 04 nuchter. Dat Van Nistelrooij op 34-jarige leeftijd terugkeert bij Oranje verbaast hem niet. "Ruud is een goede spits. Het is terecht dat hij erbij is."

Kriebelen

Op het trainingsveld in Katwijk voelt Huntelaar dat het amper twee maanden na het WK alweer begint te kriebelen.

"Ik ben hard aan het trainen en het gaat lekker", lacht de 27-jarige spits. "Ik doe gewoon zoals altijd mijn best en dan zien we wel wat dat oplevert."