AMSTERDAM - Felipe Massa beseft dat Ferrari na een teleurstellende Grand Prix van België volgende week zondag behoefte heeft aan goed resultaat voor eigen publiek. Anders vervliegen de titelkansen.

Ferrari kon het tempo van McLaren en Red Bull niet bijbenen en zag bovendien Fernando Alonso uitvallen.

Als gevolg daarvan groeide de achterstand in de strijd om het WK. Met nog slechts zes races te gaan, moet er snel iets gebeuren.

“Het is altijd leuk voor de ogen van onze tifosi te racen, maar de race in Italië is van groter belang met het oog op het kampioenschap. De druk staat er vol op. We moeten terugslaan”, schrijft de Ferrari-coureur in een weblog.

Jagen

“Onze uitgangspositie is verre van optimaal”, vervolgt Massa. “We moeten voluit op onze rivalen blijven jagen en proberen te winnen of tenminste op het podium eindigen. Dat wordt alleen geen gemakkelijke opgave.”

Massa kijkt in het WK tegen een achterstand aan van maar liefst 73 punten ten opzichte van leider Lewis Hamilton. Bij de constructeurs moet Ferrari een marge van tachtig punten zien te dichten naar Red Bull. Een overwinning levert per race 25 punten op.

Resultaat

In eerste instantie leek het er niet op dat de achterstand van Ferrari in de Belgische Ardennen zou oplopen. Tijdens de vrije trainingen noteerde zowel Massa als Alonso goede tijden, maar later in het weekend zakten beiden toch weg.

Massa: “Ik startte zelf als zesde en finishte als vierde, dus ik had zeker geen slechte race. Daarbij was het ook een moeilijke race vanwege de wisselende weersomstandigheden. Alleen viel het resultaat uiteindelijk wel wat tegen.”

De twee vorige races, in Duitsland en Hongarije, presteerde Ferrari juist optimaal. “Ik denk dat dit opnieuw een voorbeeld was dat de verhoudingen per circuit kunnen wisselen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de verschillende karakteristieken van de banen.”