ROSARIO - De Nederlandse hockeysters ondervinden tot dusverre bijzonder weinig tegenstand bij het wereldkampioenschap. Na India (7-1) had woensdag ook Nieuw-Zeeland niets in te brengen tegen het elftal van bondscoach Herman Kruis: 7-3.

Een plaats in de halve finale is desondanks nog lang niet zeker voor Oranje.

Australië en Duitsland, de twee belangrijkste concurrenten in groep A, hebben na twee wedstrijden ook zes punten.

Australië versloeg woensdag India met 6-3, Duitsland kwam tegen Japan terug van een achterstand: 2-1. De nummers een en twee plaatsen zich voor de halve finale.

Australië is vrijdag de volgende tegenstander, zondag wacht de confrontatie met Duitsland.

Ongelukkige start

Nederland kende een ongelukkige start. De eerste aanval van Nieuw-Zeeland leverde direct een doelpunt op. In de drukte voor het doel van keepster Joyce Sombroek gaf Krystal Forgesson het laatste tikje. Een minuut later was het alweer gelijk. Ellen Hoog tikte de bal van dichtbij in het doel.

Oranje had weinig te duchten van Nieuw-Zeeland. Dat het duel bij rust nog niet was beslist, mochten de speelsters van bondscoach Kruis vooral zichzelf aanrekenen. In totaal mocht Nederland tot zes keer toe aanleggen voor een strafcorner.

Specialiste Maartje Paumen wist echter geen een keer doel te treffen. De verdedigster deed het twee dagen eerder tegen India beter. Toen benutte ze twee strafcorners en een strafbal.

Lammers

Paumen was er desondanks wel verantwoordelijk voor dat haar team halverwege de wedstrijd leidde. Via een goede individuele actie bezorgde de speelster van Den Bosch de bal bij Kim Lammers. De aanvalster plaatste de bal eerst nog tegen de paal, maar was in de rebound wel trefzeker.

De hoop van Nieuw-Zeeland op een goed resultaat was direct na de pauze verdwenen. Binnen vier minuten was het drie keer raak. Eerst passeerde Lidewij Welten op snelheid enkele tegenspeelsters en kon de vrijstaande Marilyn Agliotti simpel binnentikken: 3-1.

Paumen sloeg nu wel toe uit een strafcorner en direct daarna scoorde Michelle van der Pols bij haar WK-debuut. Van der Pols zat maandag tegen India nog op de tribune, maar ze mocht nu de zieke Carlien Dirkse van den Heuvel vervangen.

Schopman

Aanvoerster Janneke Schopman en opnieuw Hoog zorgden ervoor dat Nederland net als tegen India op zeven doelpunten uitkwam.

Forgesson voorkwam met haar tweede en derde treffer (strafbal) dezelfde eindstand als maandag.