AMSTERDAM - Andy Murray heeft zich woensdag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De als vierde geplaatste Schot rekende af met Lukas Lacko uit Slowakije: 6-3, 6-2 en 6-2.

In de tweede ronde stuit Murray op de Jamaicaan Dustin Brown, die Ruben Ramirez met 6-4, 7-6 en 7-5 versloeg.

Maandag en dinsdag wisten Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic, de top drie van de plaatsingslijst, de eerste horde te overleven.

Berdych

Tomas Berdych heeft zijn succes van Wimbledon niet kunnen herhalen op het US Open. De finalist van het grandslamtoernooi in Londen vloog er al in de eerste ronde uit. De Fransman Michael Llodra bedwong de als zevende geplaatste Tsjechische tennisser in drie sets. Die duurden bij elkaar wel bijna tweeënhalf uur: 7-6 (3) 6-4 6-4.

De verwachting was dat Berdych op zijn favoriet ondergrond de partij zou domineren tegen Llodra, die bekender is als dubbelspeler. Niets was minder waar. De 30-jarige Fransman voelde zich helemaal thuis op het hardcourt en speelde ijzersterk serve-volley-tennis.Toen hij ook nog de tiebreak van de eerste set overtuigend won, diende een verrassing zich al aan.

Ongelukje

Daar kon een een ongelukje in de vierde game van de tweede set - Llodra kwam erg ongelukkig neer - niets aan veranderen. Llodra moest zich, met een pijnlijke grimas op het gezicht, laten behandelen door de fysiotherapeut. Deze hielp hem weer op de been, waarna de outsider zijn ritme snel hervond. Berdych bleef het antwoord schuldig.

Ook voor Ivan Ljubicic viel het doek. De Kroaat, in New York als vijftiende geplaatst, verloor in vier sets van de Amerikaan Ryan Harrison: 3-6, 7-6, 3-6 en 4-6.

Bekijk een samenvatting van de derde dag van het mannentoernooi

Volg de US Open op alle Eurosport kanalen en via de Eurosport Player.