NEW YORK - Na Roger Federer heeft ook Rafael Nadal, de andere topfavoriet bij de mannen tijdens de US Open, de tweede ronde bereikt van dit tennistoernooi.

De Spanjaard Nadal, nummer één van de wereld en van de plaatsingslijst, versloeg Teymuraz Gabasjvili uit Rusland in drie sets: 7-6 7-6 6-3.

Met name in de eerste twee sets toonde Gabashvili, 93e op de wereldranglijst, zich een waardig tegenstander in het Arthur Ashe Stadion.

Federer

Federer is tijdens de US Open als tweede geplaatst. De Zwitser won maandag al zijn partij in de eerste ronde van de Argentijn Brian Dabul: 6-1 6-4 6-2. Vorig jaar verloor Federer in de finale van Juan Martin del Potro, een landgenoot van Dabul.

In het verleden won Federer de US Open al vijf keer op rij. Zijn grote rivaal Nadal won dit grandslamtoernooi nog nooit.

Djokovic

Novak Djokovic had een stuk meer moeite dan Nadal en Federer om de tweede ronde te bereiken. De Servische nummer drie van de wereld had ruim 3,5 uur nodig om zijn landgenoot Viktor Troicki in vijf sets te verslaan: 6-3, 3-6, 2-6, 7-5, 6-3.

Djokovic schopte het bij de laatste twee edities van de US Open tot de halve finale.Hij liet in het Arthur Ashe Stadium geen moment zien een van de favorieten voor de titel te zijn.

Zowel in de vierde als in de vijfde set kwam de 23-jarige Serviër een break achter en leek uitschakeling nabij. Toch knokte hij zich beide keren terug en stelde zo alsnog een plaats in de volgende ronde veilig.

Wozniacki

De nummer één van de plaatsingslijst bij de vrouwen, Caroline Wozniacki, heeft woensdagochtend overtuigend de tweede ronde bereikt.

De Deense tennisster was met twee keer 6-1 veel te sterk voor Chelsey Gullickson.

De Amerikaanse studente was met een wildcard toegelaten tot het toernooi en speelde haar eerste grandslam. Wozniacki ontmoet in de volgende ronde Chang Kai-chen uit Taiwan.