AMSTERDAM - Ajax heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog weten te versterken met de Fin Teemu Tainio. De dertigjarige middenvelder komt transfervrij over van Sunderland.

Ajax-trainer Martin Jol kent Tainio nog van zijn periode bij Tottenham Hotspur. ''Teemu is een alleskunner op het middenveld. Hij is een winnaar, een speler met een goede mentaliteit. Ik heb met hem gewerkt bij Tottenham Hotspur en nadien ben ik hem blijven volgen.''

Tainio had bij Sunderland nog een doorlopend contract, maar de Engelse club wilde meewerken aan een transfervrije overgang naar Ajax.

Deckers

Naast Tainio vond Ajax ook een vervanger voor de zwaar geblesseerde reservedoelman Kenneth Vermeer. Jordy Deckers komt voor één seizoen naar de hoofdstad. 

De 21-jarige keeper doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en verkaste later naar AZ. Afgelopen seizoen kwam hij twee keer in actie voor Telstar.

Deckers wordt bij Ajax toegevoegd aan het beloftenelftal. Jeroen Verhoeven neemt plaats op de bank achter de onbetwiste eerste keus Maarten Stekelenburg.