MILAAN - AC Milan heeft na Zlatan Ibrahimovic ook Robinho aangetrokken. De Braziliaanse aanvaller komt over van Manchester City en tekende in Milaan een contract voor vier jaar. Robinho speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis in zijn vaderland voor Santos.

AC Milan wil dit seizoen in de Serie A een serieuze aanval doen op Internazionale, dat de laatste jaren ongenaakbaar is in Italië.

De 'Rossoneri' versterkten zich afgelopen weekeinde al met spits Ibrahimovic. Klaas-Jan Huntelaar moest vanwege de komst van de Zweed vertrekken uit Milaan. De Nederlandse spits stapte bij gebrek aan perspectief over naar Schalke 04.

Milan-trainer Massimiliano Allegri heeft na het aantrekken van Robinho (26) drie gerenommeerde Braziliaanse aanvallers tot zijn beschikking.

Ronaldinho

Ook Ronaldinho en Alexandre Pato voetballen voor de club van Clarence Seedorf. ''Ik wil geschiedenis schrijven bij deze club'', zei Robinho bij zijn presentatie. ''Ik hoop de fans veel plezier te geven.''

De komst van Robinho betekende het vertrek van Marco Borriello. De Italiaanse spits stapt op huurbasis over naar AS Roma.