AMSTERDAM - Renault-teambaas Eric Boullier vindt dat Vitaly Petrov zich verder zal moeten verbeteren, wil het debuutseizoen van de Rus een vervolg krijgen.

Petrov maakte in de kwalificatie van de Grand Prix van België een flinke fout door in de eerste ronde uit de pit te spinnen op de natte kerbstones. Een startplaats achteraan de grid was het resultaat.

De 25-jarige Rus sleepte met een sterke race nog wat punten binnen dankzij een negende plaats. Boullier hoopt dat Petrov heeft geleerd van zijn fout.

Moeilijk vergeven

"Het is soms moeilijk om iemand te vergeven die op dergelijke wijze de mist ingaat", vertelt Boullier aan Autosport.

"Maar hij reed een zeer goede race, ontweek alle valkuilen tijdens de regen en ik moet zeggen dat het een knappe prestatie was."

"Misschien komt er iets goeds voort uit zijn fout, omdat het hem herinnert aan het feit dat hij geconcentreerd moet blijven. Zijn vijfde plaats in Boedapest betekent natuurlijk niet dat het vanaf nu altijd zo gaat."

Niet consistent

Petrov toont dit seizoen aan dat het met zijn snelheid wel goed zit. De Rus moet vooral werken aan zijn consistentie. Renault wil graag een rijder die het gehele weekend presteert.

"Hij heeft absoluut stappen gemaakt, maar we hebben een meer solide tweede coureur nodig", waarschuwt de Fransman.