UTRECHT - Frank Demouge stapt over van Willem II naar FC Utrecht. De 28-jarige aanvaller ondertekende dinsdag een contract voor drie seizoenen in de Domstad. Dat maakten beide clubs bekend.

Demouge was bezig aan zijn vierde seizoen in Tilburg. Daarvoor speelde hij voor FC Eindhoven en FC Den Bosch. Demouge begon zijn profcarrière bij NEC in zijn geboorteplaats Nijmegen.

Hij maakte in 94 wedstrijden 32 doelpunten voor de Tilburgers. Demouge had nog een contract tot medio 2012 bij Willem II.

''Uiteraard vinden wij het jammer op de laatste dag van de transfermarkt een belangrijke aanvaller te verliezen'', aldus technisch directeur Henry van der Vegt van Willem II.

Gunnen

''Wij gunnen Frank echter deze overstap naar FC Utrecht. Hij heeft enige tijd geleden aangegeven uit te kijken naar een volgende stap in zijn carrière en kan die nu realiseren.''

Volgens Van der Vegt stelt Willem II alles in het werk om nog een ''adequate vervanger'' voor Demouge aan te trekken. De Tilburgers hebben daar dinsdag nog tot middernacht de tijd voor.