AMSTERDAM - Tottenham Hotspur en West Ham United hebben zich enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt bij Liverpool gemeld voor Ryan Babel.

‘The Reds’ zouden de 23-jarige aanvaller willen verkopen, mits er een vervanger wordt aangetrokken. Tottenham Hotspur wendde volgens Sky Sports de steven richting Babel na een vergeefse poging om een, niet bij naam genoemde, topaanvaller te contracteren.

De club van manager Harry Redknapp wil nog een offensieve aanwinst begroeten met het oog op de Champions League-campagne, waarin FC Twente een van de tegenstanders is.

Ruil

West Ham United wordt al maanden in verband gebracht met Babel. Bij gebrek aan liquide middelen zouden ‘The Hammers’ aanvaller Carlton Cole willen ruilen tegen de Nederlander.

Babel dreigt ook in zijn vierde seizoen op Anfield Road naast een basisplaats te grijpen. Afgelopen zondag maakte hij in de slotminuut als invaller z’n opwachting tegen West Bromwich Albion (1-0 winst). Babels contract bij Liverpool loopt halverwege 2012 af.