AMSTERDAM - Fabian Cancellara houdt de mogelijkheid open dat hij aan het eind van dit seizoen Saxo Bank verlaat. De drievoudig wereldkampioen tijdrijden staat in de belangstelling van BMC, de formatie van Karsten Kroon.

“Het is een publiek geheim dat verschillende teams mij willen contracteren”, schrijft Cancellara op zijn website. “Ik moet toegeven dat er interessante aanbiedingen tussen zitten, ook met het oog op de langere termijn, na mijn loopbaan als wielrenner.”

Cancellara bespreekt op korte termijn zijn wensen met ploegleider Bjarne Riis van Saxo Bank. “We communiceren heel open over de toekomst. Hopelijk weet ik na de Ronde van Spanje waar ik aan toe ben. Het worden 'hete' weken.”

Mutaties

Ongeacht een eventueel langer verblijf van Cancellara ondergaat Saxo Bank-Sungard, zoals de formatie van Riis in 2011 heet, veel mutaties. De gebroeders Schleck zetten een eigen equipe op poten en de kans is groot dat ze shoppen bij Saxo.

Riis heeft zich voor volgend seizoen reeds versterkt met Alberto Contador, zodat de focus opnieuw komt te liggen op de eindwinst in de Ronde van Frankrijk.