NEW YORK - Voormalig nummer één van de tenniswereld Dinara Safina heeft een snelle aftocht gemaakt bij de US Open. Kim Clijsters en Francesca Schiavone overleefden de eerste ronde wel.

De Russische, door blessures afgezakt naar de vijftigste plaats op de wereldranglijst, verloor maandag in de eerste ronde van het toernooi van Daniela Hantuchova.

Safina versloeg de Slowaakse afgelopen week nog in New Haven, maar kon het lange gevecht maandag in New York niet positief afronden.

Clijsters

Na een uur en driekwartier stapte Hantuchova met 6-3 en 6-4 als winnares van de baan. Safina ontbrak dit jaar al drie maanden op de tennisbaan wegens rugproblemen.

Titelverdedigster Clijsters en Schiavone verging het beter. De Belgische had geen kind aan Greta Arn en won met 6-0 7-5 terwijl de Italiaanse nog duidelijkere cijfers noteerde tegen Ayumi Morita: 6-1 6-0

Williams

Venus Williams heeft zonder al te veel problemen de tweede ronde bereikt. De als derde geplaatste Amerikaanse won met 6-4 6-1 van de Italiaanse Roberta Vinci.

In de tweede ronde komt Williams, in 2000 en 2001 winnares van het toernooi, uit tegen de Canadese qualifier Rebecca Marino.