AMSTERDAM - Ajax ziet af van de komst van Anouar Hadouir. De leiding van de Amsterdamse club heeft dat maandagavond aan Roda JC laten weten. De Limburgse club wilde juist meewerken aan een overgang van de aanvaller die na dit seizoen transfervrij is.

Ajax heeft niet gezegd waarom het van Hadouir afziet. De koploper van de eredivisie stelde Roda JC eerder van de belangstelling voor de 27-jarige speler op de hoogte. Het is onduidelijk of trainer Martin Jol na Mounir El Hamdaoui en Mido nog een andere aanvaller aan zijn selectie wil toevoegen.

Mogelijk is de oefenmeester op andere gedachten gebracht nu Miralem Sulejmani de club niet op huurbasis verlaat. Ajax nam afgelopen zomer afscheid van Marko Pantelic, Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglü.

Transfermarkt

De formatie informeerde eerder bij NAC naar Leonardo. Beide clubs kwamen niet tot een akkoord. De transfermarkt sluit dinsdag om 24.00 uur.

Ajax hoopt daarvoor ook nog een tijdelijke verganger voor de geblesseerde doelman Kenneth Vermeer te presenteren. De Rotterdammer Ronald Graafland is nog steeds een belangrijke kandidaat.