NEW YORK - Thiemo de Bakker heeft zich maandag op eenvoudige wijze geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De Haagse tennisser versloeg in de openingsronde de Franse qualifier Marc Gicquel in drie sets: 6-4 7-5 6-2.

De nummer 48 van de wereld stuit in de tweede ronde op de winnaar van de partij tussen de Chileen Fernando Gonzalez en de Kroaat Ivan Dodig.

De Bakker kende een flitsende start bij zijn debuut op Flushing Meadows. Hij brak de service van Gicquel meteen in de eerste game en kwam op 2-0.

Voorsprong

Die voorsprong gaf hij niet meer weg, waardoor hij het eerste bedrijf met 6-4 won. In de tweede set leverde zowel de Bakker als zijn Franse tegenstander, die in New York al drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi had gespeeld, één keer de service in.

Bij een stand van 5-5 snoepte de Hagenaar hem wederom een servicegame af, waardoor hij met 7-5 de tweede set binnenhaalde. Daarmee was het verzet van Gicquel gebroken.

Serveren

De Bakker, die niet eens opvallend goed serveerde (51 procent van eerste service was raak), maakte het karwei met 6-2 af. De partij duurde 115 minuten. In dat tijdsbestek produceerde hij 14 aces.