KATWIJK - Klaas-Jan Huntelaar zet zijn loopbaan voort bij Schalke 04. De 27-jarige aanvaller verruilt AC Milan voor de club uit de Bundesliga, zo bevestigde Schalke-coach Felix Magath maandagavond.

Naar verluidt betaalt Schalke 14 miljoen euro aan AC Milan. De toekomst van Huntelaar zag er somber uit, nadat de Italiaanse formatie Zlatan Ibrahimovic van Barcelona kocht.

De international, die zich momenteel met Oranje voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (3 september) en Finland (7 september), liet eerder op de maandag al weten dat hij openstond voor een overgang naar Schalke.

''Het klopt dat ik helemaal niet bij AC Milan wilde vertrekken. Dat veranderde toen Zlatan Ibrahimovic van FC Barcelona overkwam. Toen besefte ik dat het voor mij beter is om te vertrekken. Het is belangrijk dat ik weer veel ga voetballen.''

Mooie club

Schalke 04 wordt na Real Madrid en AC Milan alweer de derde werkgever binnen twee jaar voor Huntelaar. ''Ik zie Schalke 04 als een heel mooie club. Ze strijden vaak lang om de titel. Het is voor mij een mooie uitdaging om met die club kampioen te worden.''

Huntelaar speelde vorig seizoen 25 competitiewedstrijden voor AC Milan en scoorde daarin zeven keer. Een jaar eerder trof hij voor Real Madrid acht maal doel, in 20 duels. In het seizoen 2007-2008 was Huntelaar bij Ajax nog goed voor 33 doelpunten in 34 wedstrijden. De spits hoopt ongetwijfeld bij Schalke zijn moyenne weer naar dat niveau op te krikken.