AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij heeft verheugd gereageerd op zijn terugkeer bij Oranje. De spits van Hamburger SV werd door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen als vervanger van Robin van Persie, die zich afmeldde met een blessure.

Van Persie liep zaterdag in de wedstrijd van Arsenal tegen Blackburn Rovers een enkelblessure op en is als gevolg daarvan enkele weken uit de roulatie. In zijn zoektocht naar een vervanger kwam Van Marwijk uit bij Van Nistelrooij.

“Ik ben blij dat ik weer tot de selectie van het Nederlands elftal behoor, daar had ik geen rekening mee gehouden”, aldus Van Nistelrooij in een reactie op de website van zijn werkgever HSV.

In het kader van de kwalificatiereeks voor EURO 2012 neemt Nederland het op tegen San Marino (3 september) en Finland (7 september).

Rentree

De laatste keer dat hij uitkwam voor Oranje was tijdens EURO 2008. Kort na het EK bedankte Van Nistelrooij voor Oranje om zich begin dit jaar weer beschikbaar te stellen. Van Marwijk besloot hem echter niet mee te nemen naar het WK in Zuid-Afrika.

De spits verkeert dit nog prille seizoen in goede vorm. Hij scoorde in de eerste twee duels van HSV in de Bundesliga al drie keer.