SAO PAULO - Ronaldo (33) heeft na een gedwongen absentie van 112 dagen wegens blessureleed zijn rentree gemaakt in de Braziliaanse voetbalcompetitie

De drievoudige wereldvoetballer van het jaar speelde ruim een uur mee in de thuiswedstrijd van zijn club Corinthians tegen Vitoria (2-1). Hij kwam nog niet tot scoren.

De fans in het Pacaembu-stadion van Corinthians reageerden enthousiast op de terugkeer van Ronaldo, die een strijdlustige indruk maakte.

Ook coach Adilson Batista was tevreden. ''Hij heeft het langer volgehouden dan de bedoeling was. Ronaldo heeft ook goed gespeeld'', meende hij.

Afwachten

Ronaldo wilde na afloop nog niet te snel juichen. ''Normaal gesproken ben ik er ook de volgende wedstrijd gewoon weer bij. Maar we moeten afwachten hoe ik deze wedstrijd en de komende trainingsweek verteer'', vertelde de voormalige PSV-spits.

Het contract van Ronaldo bij Corinthians loopt eind 2011 af. Hij zinspeelde eerder al op een naderend afscheid. ''Mijn lichaam verlangt naar een eeuwige vakantie'', liet hij via Twitter weten.