AMSTERDAM - Michel Vorm heeft zich wegens een schouderblessure afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen San Marino (3 september) en Finland (7 september).

De doelman van FC Utrecht liep de kwetsuur vorige week op tijdens het competitietreffen met Willem II (3-0 winst) bij een botsing met Frank Demouge.

Sindsdien verdedigde Vorm het doel tegen Celtic in de Europa League (4-0 winst) en FC Twente (4-0 verlies) in eredivisieverband, maar hij is nog niet van de pijn verlost.

Bondscoach Bert van Marwijk roept geen vervanger op voor Vorm. Met Maarten Stekelenburg en Piet Velthuizen beschikt hij over twee fitte doelmannen in de selectie.

Van Persie

De keuzeheer van de verliezend finalist op het laatste WK verwacht dat hij snel meer duidelijkheid krijgt over de ernst van de enkelblessure van Robin van Persie. De aanvaller van Arsenal laat zich maandag door de medische staf van het Nederlands elftal onderzoeken.

Van Persie meldde zich met 21 andere internationals voor 12.30 uur in Noordwijk. De kans is klein dat hij maandagmiddag vanaf 17.30 uur kan trainen op het speelveld van Quick Boys in Katwijk.

Wesley Sneijder meldt zich pas dinsdag bij Oranje. Hij voetbalt maandagavond nog met Internazionale bij Bologna.