AMSTERDAM - Ferrari-teambaas Stefano Domenicali wil dat zijn team blijft geloven in de titelkansen. De Italiaanse renstal kende een lastig weekend in Spa-Francorchamps, met een uitvalbeurt van Fernando Alonso en een kleurloze vierde plaats voor Felipe Massa.

Alonso werd voor aanvang van de race bij één van de vijf kanshebbers op het wereldkampioenschap bij de coureurs gerekend. De Spanjaard stond er echter al niet florissant voor en zijn crash in de slotfase betekende het begin van een streep door zijn hoop op een derde titel.

Met 42 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton lijkt een klein wonder nodig om Alonso in de laatste zes races terug te brengen in de titelstrijd. Domenicali wil het bijltje er echter nog lang niet bij neergooien. Hij baseert zijn optimisme op ervaringen uit 2007.

"Het was zeker geen positief weekend voor ons", begint de Italiaan tegen Autosport. "We hebben terrein verloren en het is er niet makkelijker op geworden om kampioen te worden. Maar het is absoluut niet onmogelijk."

Raikkonen

"Ik herinner me nog goed dat we in 2007 zeventien punten moesten goedmaken met twee races te gaan", refereert Domenicali aan het jaar waarin Kimi Raikkonen met twee ijzersterke laatste Grands Prix alsnog de titel voor de neus van McLaren wegkaapte. "Volgens mij staan we er nu beter voor."

Domenicali vindt het belangrijk om gefocust te blijven op de titel. "Van de top vijf coureurs scoorden er in Spa drie geen punten. Wie weet is het de volgende keer andersom. Dit is een volstrekt onvoorspelbaar seizoen, dus we mogen niet opgeven."