AMSTERDAM - Minder dan twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt onderneemt Bayern München een poging om Rafael van der Vaart over te nemen van Real Madrid.

Volgens de krant Marca zoekt Bayern een creatieve speler nu het genezingsproces van Arjen Robben minder soepel loopt dan gehoopt.

Sportief directeur Christian Nerlinger van de Duitse kampioen sprak zondag de verwachting uit dat de Groninger de rest van dit jaar nodig zal hebben om te revalideren van zijn hamstringblessure.

De 2-0 nederlaag bij Kaiserslautern van afgelopen vrijdag zou de clubleiding hebben gesterkt in het geloof dat een kwalitatieve impuls nodig is.

Zijspoor

Naar verluidt bereidt Bayern een bod van twaalf miljoen euro voor op Van der Vaart, die onder de nieuwe coach José Mourinho op een zijspoor is beland bij Real. Zondag aanschouwde hij vanaf de tribune hoe ‘De Koninklijke’ met 0-0 remiseerde tegen Real Mallorca.

Van der Vaart heeft altijd aangegeven dat hij wil knokken voor een basisplaats, hoewel Real In de personen van Mesut Özil, Sami Khedira, Angel Di Maria, Pedro Leon en Sergio Canales liefst vijf potentiële concurrenten voor hem rekruteerde.