EINDHOVEN - Wilfred Bouma keert definitief terug bij PSV. De 32-jarige verdediger kwam zondag een contract voor twee jaar overeen de eredivisieclub uit Eindhoven. Dat maakte technisch manager Marcel Brands bekend. Bouma speelde eerder tussen 1994 en 2005 voor PSV.

De oud-international stond de afgelopen vijf jaar onder contract bij Aston Villa. Door zware blessures kwam hij de laatste twee jaar nauwelijks aan spelen toe voor de club uit de Premier League.

Het aflopende contract van Bouma bij Aston Villa werd deze zomer niet verlengd. Hij kreeg van PSV toestemming om tijdens de voorbereiding mee te trainen.

Belangstelling

Bouma stond in de belangstelling van clubs uit Engeland en Oostenrijk, maar besloot uiteindelijk in te gaan op een aanbod van PSV. Hij neemt bij de Eindhovenaren de plek van de naar Fulham vertrokken Carlos Salcido over.

Bouma debuteerde tijdens het seizoen 1994-1995 in het eerste elftal van PSV. Hij werd vervolgens uitgeleend aan MVV en Fortuna Sittard. Tussen 1999 en 2005 was Bouma een vaste kracht in Eindhoven. Hij kwam 35 keer uit voor het Nederlands elftal.